index

Een reisstekker is de afgelopen jaren bij vele niet meer weg te denken. Dit handige apparaatje zorgt ervoor dat je overal je apparaten kunt opladen. De wereldstekker is lekker compact en makkelijk om mee te nemen. Daarnaast is hij ook nog is geschikt voor meer dan 150+ landen!

 

Wat is een wereldstekker nu eigenlijk?

Een reisstekker is speciaal ontwikkelt voor reizigers die naar het buitenland gaan. De wereldstekker bevat verschillende soorten stekkers die je in 150+ landen kunt gebruiken. Het is een adapter die je in het stopcontact kunt steken. In de wereldstekker kun je je eigen stekker steken. Zo creëer je een elektrische verbinding en je apparaat wordt opgeladen.

 

Stopcontacten

Er zijn in de wereld ongeveer 15 verschillende stopcontacten geschikt voor verschillende soorten stekkers. Maar als je op vakantie gaat, hoe weet je dan welk stopcontact je gaat aantreffen in je kamer. Stopcontacten hebben allemaal hun eigen letter van A tot en met O. Gelukkig wordt in Europa vrijwel altijd gebruik gemaakt van het stopcontact die we ook in Nederland gewend zijn, maar ga je echt buiten Europa op vakantie dan kom je vaak een ander stopcontact tegen. Ga je dus reizen buiten Europa? zorg dan altijd dat je een wereldstekker bij de hand hebt.

reisstekker

 

Universele reisstekkers zijn niet meer weg te denken

Veel landen hebben een ander soort stopcontact dan wij hier in Nederland. Vele van ons worden dan teleurgesteld als ze bij hun appartement aankomen en zien dat het geen stopcontact is waar ze op gehoopt hadden. Dit komt helaas vaak voor. En omdat mobiele apparaten in ons leven niet meer weg te denken zijn is de universele wereldstekker echt een must have voor in jou koffer. De wereldstekker is lekker compact en dus makkelijk om mee te nemen in je koffer of tas.

 

Beschikt over 4 USB poorten

Als je op vakantie bent lig je vaak aan het strand of zit je lekker bij een restaurant een cocktail te drinken. Je bent overal, maar bijna niet in je appartement. Als jou apparaat de hele dag mee moet en je soms maar kleine momenten hebt om jouw apparaat op te laden is dat voor de universele wereldstekker geen probleem! Door de super snelle USB poorten is jouw apparaat binnen een korte tijd helemaal opgeladen. Er zijn ook nog eens twee verschillende soorten USB poorten waaronder drie USB-A poorten en één USB-C poort. Hierdoor kunt u alle apparaten opladen aan de reisstekker.  Dit is ideaal als je maar een korte tijd hebt om je product op te laden. 

 

Veilig voor jou en jouw kind

Dat een wereldstekker veilig is vinden we uitermate belangrijk. We moeten er niet aan denken dat jij of je kind ineens stroom krijgt van de wereldstekker. Hierover hoef je je absoluut geen zorgen te maken. De wereldstekker is erg gebruiksvriendelijk en veilig. Dit komt omdat de wereldstekker is gemaakt van vuurvast materiaal. Daarnaast beschikt het ook nog eens over een beveiligingssysteem. Zo bescherm je oververhitting, kortsluiting, voltage en overstroom. Naast het beveiligingssysteem heeft de wereldstekker ook nog een speciale kinderbeveiliging. Dit wordt het ‘’safe shutter design’’ genoemd. Dit design is speciaal ontworpen voor de veiligheid van uw kind. Als jouw kind de reisstekker plotseling aanraakt dan zal er niets gebeuren!

 

Voor wereldwijd gebruik

Buiten de aantal mogelijkheden waar de universele wereldstekker over beschikt is het ook nog eens te gebruiken voor 150+ landen. Als je op vakantie gaat weet je altijd bijna zeker dat je verzekerd bent van een stopcontact. De wereldstekker is in de volgende landen te gebruiken:

  • Europa: Verenigd Koninkrijk (UK), België, Kroatië, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Noorwegen, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zwitserland, Tsjechië, Schotland, Luxemburg, Zweden, Wales, Rusland, IJsland, Italië.
  • Noord-Amerika: United States, Mexico, Canada.
  • Zuid-Amerika: Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Perú, Uruguay, Bolivia, Costa Rica, Caribbean, Belize, Cuba, Suriname, Dominicaanse Republiek, Ecuador.
  • Midden-Oosten: Dubai, Israël, Egypte, Turkije, Saudi-Arabië, Jordan, Verenigde Emiraten, Qatar, Iran.
  • Azië: Bangladesh, Thailand, Indonesië, Filipijnen, Maleisië, Cambodja, Vietnam, Singapore, Japan, Korea, China, Hong Kong, Macau, Mongolië, Myanmar, Nepal, India, Sri Lanka, Taiwan.
  • Oceanië: Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji.
  • Afrika: Kenia, Zimbabwe, Nigeria, Botswana, Congo, Madagaskar, Namibië, Tanzania, Zambia.

reisstekkers

 

Ja! Zoveel landen. Simpelweg kun je je zelf beter afvragen in welke landen je de wereldstekker niet kunt gebruiken. Maar helaas maken sommigen landen gebruik van meerdere stekker systemen. Hierdoor heb je kans dat de wereldstekker maar in bepaalde gebieden te gebruiken is. Controleer van tevoren daarom altijd goed welk soort stekker je nodig hebt op jouw vakantiebestemming!

 

Welke soorten stekkers gebruiken ze nu in bepaalde landen

In Spanje maken ze gebruik van het zelfde stopcontact als in Nederland. Dit is een type C stopcontact. In Engeland en Hong Kong maken ze gebruik van stopcontact type G. Dit is een driepolig stopcontact. Azië maakt juist gebruikt van verschillende soorten stopcontacten. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van het stopcontact type A, B, C en G. In Italië maken ze gebruik van stopcontact type L. Dit stopcontact heeft drie gaatjes. Je kunt je Nederlands stekkers wel gebruiken in dit stopcontact, maar vergeet niet dat je er geen ronde stekkers in kunt steken. Als laatste hebben we Taiwan. Hier maken ze gebruik van een stopcontact type A en B. 

Stekker canada

Er bestaan zoveel verschillende soorten stekkers in de wereld dat je soms niet eens meer weet welk land welke stekker heeft. Dit zal jij je misschien ook wel afvragen over Canada. Dit hebben wij voor jou uitgezocht. Canada beschikt over een stekker type C die gebruikt kan worden voor een stopcontact type A en B (stekker Canada).

 

Stopcontact Curaçao

Stopcontacten op Curaçao leveren standaard 110 tot 130 volt aan 50 Hz. Dit houdt in dat er in Curaçao gebruik wordt gemaakt van een standaardstekker van het type A. Deze stekker heeft een tweepinstekker (stopcontact Curaçao).

 

Amerikaanse stekker

Ook de Amerikaanse stekker is anders. in Amerika maken ze gebruik van het stopcontact type A en B. Hiervoor zul je dus een reisstekker voor nodig hebben. Jouw apparaat met stekker C past namelijk niet in het Amerikaanse stopcontact type A of B. 

 

Stekkers Zwitserland

In Zwitserland maken ze ook weer gebruik van verschillende soorten stekkers. Hier worden de tweepolige (type C) en de driepolige (type J) stekker gebruikt. Je kunt je elektrische apparaten hier dus gewoon gebruiken. Toch raden wij het aan om een netadapter mee te nemen. Dit komt omdat veiligheidsstekker niet in Zwitserse stopcontacten passen (stekkers Zwitserland).

 

Een echt must-have

Al met al is de wereldstekker dus een echt must have als je op vakantie gaat in het buitenland. De wereldstekker zorgt er door de snelle USB poorten voor dat jouw apparaat binnen een korte tijd is opgeladen. Hij is lekker klein en compact wat er voor zorgt dat hij makkelijk mee te nemen is in jouw koffer of tas.